Benodigheden:

  • 450 gr runder of lamsgehakt
  • 1 uit, heel fijn gehakt of gemalen
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ei
  • 2 theelepels gemalen koriander zaad
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 eetlepel verse koriander

Voor de saus:

  • 0,75 dl zonnebloem olie
  • 2 middelgrote uien, fijn gehakt
  • 1 eetlepel tomaten puree
  • Water
  • Zout
  • Rode of zwarte peper

Meng alle ingrediënten voor de gehakt balletjes en kneed het mengel met de hand tot het glad en kleverig is. Rol de balletjes, ze worden mooi glad als je je handsen nat maakt. Verhit de olie in een pan op matige vuur. Roerbak de ui erbij en bak ze al roerend roodbrui. Roer de tomaten puree erdoor zodat je een bruine saus krijgt. Voeg een beetje water en zout en peper naar smaak. Breng de saus aan de kook en leg de gehaktballetjes er een voor een naast elkaar in. Zet het vuur laag en laat de balletjes in 45 min tot ene 1 uur sudderen. De saus moet vrij dik zijn.