Ongeveer voor 16/20 cream rolls:

Benodigdheden

  • 2 pakjes bladerdeeg
  • Twee zakjes klopfix
  • 4 zakjes vanille suiker / twee theelepels vanille extract
  • 2 eetlepels normaal suiker,
  • Poeder suiker
  • 500 ml verse slagroom
  • 200 gram gemalen pistache
  • Kardemom voor de garnering

*Zet je oven van te voren aan op 180 graden, zet een bakplaat klaar met bakpapier.

Snij elke bladerdeeg pak in reepjes van 1 cm. Rol twee reepjes per cream roll. Dus plak de 2 reepjes aan elkaar tot een lange sliert en wikkel ze netjes om een cannolli roller . Zet ze netjes op een bakplaat en doe ze in de oven tot dat ze goudbruin en krokant worden (zie video). Wacht even 5 a 6 minuten dat ze beetje afkoelen. In de tussentijd maak je slagroom vulling.

Voor slagroom: Klop slagroom tot dat het stijf is. Voeg tijdens het kloppen alle zakjes vanille suiker, normaal suiker, en klopfix mixend toe (voeg suiker hoeveel jij wilt naar jouw smaak). Slagroom moet tot een substantie komen dat je het me je lepel kan oppakken en als je jouw lepel draait dat het er niet van af valt. Doe in een spuitzak.

Bestrooi als eerst alle lege creamrolls aan alle kanten met suikerpoeder. Vul de rolls met je slagroom (beide kanten) en kan je ze eventueel dippen in pistache kruimels.

Tip: Voeg kardemom bij je pistache kruimels voordat je ze dipt om het een aangename lekkere geurtje en smaak te geven.