INGREDIENTEN

  • 225 gr kortkorrelig rijst
  • 50 gram mungbonen
  • 0,75 dl olie
  • 4,25 dl yoghurt
  • 2 eetlepels Iraanse kashk
  • 2 tenen knoflook
  • Rode peper en zout
  • 2 theelepels gedroogde munt.

Was de rijst en de mungbonen. Kook de bonen in ruim water gaar, doe dan de rijst erbij en zoveel water dat alles 5 cm onder staat. Voeg de olie en een theelepel zout toe, roer, breng aan de kook. Laat alles op matig tot laag vuur koken totdat de rijst en het water verdampt is. Zet het vuur zo laag mogelijk en de laat de rijst en mungbonen nog 20 tot 30 minuten op het vuur staan. Maak terwijl de rijst gehakt balletjes in een saus (ZIE RECEPT KOFTA). Meng de uitgelekte yoghurt, en de kashk,  met de knoflook een beetje zout en wat rode peper. Wanneer alles klaar schep je rijst als een berg op een grote platte schaal. Maak in het midden een kuil en vul die met de uitgelekte yoghurt maar bewaar ook de yoghurt om apart te serveren. Je kunt een beetje van de saus van de gehakt ballen op de rijst lepelen. Strooi er tot slot de gedroogde munt over en die de gehaktballetjes apart op.