Borani Kachalu is een gerecht van aardappelen gebakken in een met knoflook en gember doordrenkte tomatensaus. Een romige yoghurt met aromatische gedroogde munt wordt erover gegoten en gedweild met naan.

Ingrediënten

  • 1-2 el olijfolie
  • 1/2 tl vers gehakte knoflook
  • 1/2 tl vers gehakte gember
  • 1/2 kop (8 eetlepels) tomatensaus/passata of geplette tomaten uit blik
  • 1 pond fingerling-aardappelen, in schijven van 1/8 inch dik gesneden
  • 1/8 tl kurkumapoeder
  • 1/8 tl cayennepeper (voeg toe tot 1/4 tl als je wilt)
  • 3/4 kop yoghurt verdund met 2 el water
  • 1 tl gedroogde munt + extra voor garnering
  • Zout

Zet een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg olijfolie toe. Zodra de olie is verwarmd, voeg knoflook en gember toe en bak 30 seconden tot ze geurig zijn.

Voeg tomatensaus, kurkuma en cayennepeper toe en roer 1 minuut en voeg aardappelschijfjes toe.

Roer 2-3 minuten en zorg ervoor dat elke schijf bedekt is met olie en tomatensaus.

Sprenkel wat water over de aardappelen, dek de pan af met een deksel of met folie en draai het vuur laag.

Laat de aardappelen 15 minuten op eigen stoom koken. Verwijder na 10 minuten het deksel/de folie en steek een mes in de aardappel om te testen of deze gaar is.

Als je klaar bent, moet een mes er vrij doorheen kunnen glijden. De tomatensaus moet er dik uitzien en de aardappelen bedekken.

Laat de aardappelen op kamertemperatuur komen. Maak ondertussen de gekruide yoghurt klaar.

Voeg 2 eetlepels water toe aan de yoghurt en klop. Voeg gedroogde munt en zout naar smaak toe.

Als u klaar bent om te serveren, schikt u de aardappelen in uw gerecht en besprenkelt u met yoghurt. Bestuif met gedroogde munt.