INGREDIENTEN

  • 800 gram lamsvlees zonder been
  • 1/2 kopje extra vergine olijfolie
  • 1/4 kop vers limoensap
  • 2 grote geraspte uien
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 4 middelgrote tomaten
  • 1/2 theelepel saffraan
  • 1 theelepel zout
  • 1/4 theelepel zwarte peper
  • 1 eetlepel sumak (optioneel)

BEREIDINGSWIJZE

Bereid de marinade voor: combineer olijfolie, limoensap, uien, knoflook, saffraan, zout en zwarte peper. Snijd het lamsvlees in stukken van 1 cm dik en 4-5 cm lang. Verwijder niet al het vet, want je hebt het nodig om te smelten. Marineer een nacht (bij voorkeur 24 uur) in de koelkast. De container moet worden afgedekt.

Rijg lamsvlees aan lange, dunne metalen spiesen. Rijg hele tomaten apart op een andere spies. Bestrijk met marinade. Barbecue ongeveer 5 minuten aan elke kant, keer regelmatig. Serveer warm met gewone rijst (Polow of Chelow) of op brood uit het Midden-Oosten. Indien geserveerd met rijst, kan er wat sumak op worden gestrooid.