• 3/4 kop boter (1 1/2 stokjes), verzacht tot kamertemperatuur
  • 3/4 kop suiker
  • 2 eiwitten
  • 2 kopjes witte rijstmeel
  • 1/2 theel. gemalen kardemom
  • 1/4 kop grof gehakte pistachenoten
  • 1/4 kop gepelde hele pistachenoten

Verwarm de oven voor op 350 graden.

Klop boter en suiker met een elektrische mixer licht en romig. Voeg de eiwitten toe en mix tot een glad beslag. Voeg geleidelijk de rijstmeel, kardemom en pistachenoten toe. Goed mengen. Schep een eetlepel deeg op en leg op een bakplaat (niet ingevet is ok). Druk het deeg plat met de palm van je hand. Het koekje zal niet rijzen of uitlopen tijdens het koken. Druk vervolgens de achterkant van een vork in het deeg en maak een kriskras met de tanden van de vork (zoals je zou doen met een pindakaaskoekje). Als de vork begint te plakken, dompel hem dan af en toe in een glas koud water. Plaats een pistache in het midden van het koekje. Ga verder met de rest van het deeg, plaats de koekjes 1 inch uit elkaar.

Bak voor 12-14 minuten. Laat het afkoelen voor het eten.