Shami kebab is een populaire Afghaanse variëteit aan kebab. Ze worden vaak gegarneerd met citroensap en/of gesneden rauwe uien, en kunnen worden gegeten met chutney gemaakt van munt of koriander.

Ingrediënten

  • 500 gram kalfsvlees rood vlees
  • 2 middelgrote gekookte aardappelen
  • 2 eieren (goed losgeklopt)
  • 4 eetlepels paneermeel (nodig voor coating)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 middelgrote ui (gesnipperd)
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel zout (naar smaak)
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 3½ kopjes water
  • Olie om in te bakken

 

Bak het vlees in een snelkookpan met een half kopje olie, ui, 2 teentjes knoflook en een theelepel zout.

Voeg 3 kopjes water toe aan de snelkookpan en kook met het gewicht op hoog vuur, laat het 1 keer fluiten en verminder dan het vuur en kook 25-30 minuten.

Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur. Maal het vlees vervolgens met een blender tot een fijne pasta. Vermijd het gebruik van water.

Neem 2 gekookte aardappelen, 2 eieren, zwarte peper, paneermeel en zout en maal tot een fijne pasta.

Meng beide pasta’s met 2 eieren goed met je handen.

Neem een ​​kleine hoeveelheid mengsel en rol het heen en weer tussen je handen en het werkoppervlak om een ​​touw te vormen van ongeveer 30 cm lang en inch in diameter.

Verhit de olie en frituur de kebabs goudbruin en licht krokant.

Serveer warm met saus of chutney.