Ingrediënten

  • 2 kopjes kikkererwten
  • 1,7 liter water
  • ½ afgestreken theelepel zout
  • Gekookte Aardappelen
  • 2 el water om te verdunnen (voor dressing)
  • ½ tl zout (voor dressing)
  • 1 grote tak munt, fijngehakt (voor dressing)
  • 2 snufjes rode peper (voor dressing)
  • 4 el witte wijnazijn (voor dressing)

Week de kikkererwten enkele uren of een nacht in het water.

Doe de kikkererwten met hun weekvocht in een kom en voeg zout toe.

Breng aan de kook en schep eventueel schuim af.

Kook gedurende 10 minuten, zet het vuur lager, dek de pan af en laat langzaam op laag vuur sudderen tot de kikkererwten zacht zijn maar nog steeds hun vorm behouden en het vocht is verminderd, er blijft alleen een verdikt sap op de bodem van de pan achter

Laat de kikkererwten afkoelen in hun sap

Als ze zijn afgekoeld, voorzichtig roeren om alle kikkererwten te bedekken met het ingedikte sap

Meng ondertussen alle dressingingrediënten door elkaar (wijnazijn, water, zout, munt en rode peper).

Strooi de dressing vervolgens royaal over de kikkererwten, meng voorzichtig en bestrooi met meer zout naar smaak.

Serveer het met gekookte aardappelen.