Ash Reshteh – Traditionele Perzische soep

Ash Reshteh

Ash Reshteh

Ingrediënten 4 personen

  • 4 middelgrote uien
  • 2 tenen knoflook
  • 425 gram kikker erwten, kidney bonen en linzen. Blik of vers maakt niet uit.
  • een bosje bieslook, koriander, dille, peterselie en spinazie
  • 1.5 theelepel zout
  • snufje kurkuma
  • 369 gram noodles
  • olie
  • water

Ash Reshteh is een dikke, goed gevulde winterse soep die de Perzen eten met ´Norooz´, nieuwjaar. Door de vele kruiden, groenten en bonen in deze soep is deze heel gezond. De noodles in de soep symboliseren geluk en succes voor het nieuwe jaar.

Bereidingswijze

Voorbereiding
1. Snij de uien
2. Hak de bieslook, koriander, dille, peterselie en spinazie in stukjes
3. Als je kikker erwten, kidney bonen en linzen vers zijn, kook deze voor
4. Breng 1.125 liter water aan de kook

Aanwijzingen
1. Doe olie in een pan en wacht tot deze heet is
2. Voeg de gesneden uien en tenen knoflook toe en laat deze in de pan sudderen
3. Voeg de kikker erwten, kidney bonen en linzen toe
4. Voeg zout en kurkuma toe en mix alles goed. Laat het zo een paar minuten staan. Roer alles af en toe even om.
5. Voeg de bieslook, koriander, dille, peterselie en spinazie toe en roer weer alles goed door elkaar.
6. Voeg het gekookte water toe tot alles goed onder water staat. Breng het geheel aan de kook. Laat het vervolgens 10 tot 15 minuten rustig doorkoken.
7. Voeg de noodles toe aan de pan.
8. Serveer de soep.