• 250 g tarwebloem
  • 100 g ongezouten roomboter
  • 75 g poedersuiker
  • 8 g vanillesuiker
  • 1 tl vanillearoma
  • 1 middelgroot ei
  • 75 g medjouldadels
  • 10 g ongezouten walnoten
  • ½ tl gemalen kaneel

 

Bereiding:

  1. Kneed de bloem, boter, ⅔ van de poedersuiker, vanillesuiker, -aroma en het ei tot een samenhangend geheel. Maak een bol van het deeg en laat afgedekt met vershoudfolie 30 min. in de koelkast rusten.
  2. Haal ondertussen de pit uit de dadels en meng met de walnoten en kaneel in het bakje van de staafmixer tot een pasta. Maak 20 kleine balletjes van de pasta. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C.
  3. Neem het deeg uit de koelkast. Maak 20 balletjes van het deeg. Druk er met je duim een holletje in. Leg er een dadelballetje in en kneed dicht. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal voor de rest van de balletjes. Druk met een vork rond de balletjes zodat er een patroon ontstaat.
  4. Bak de koekjes 15 min. in de voorverwarmde oven. Neem uit de oven en bestrooi met de rest van de poedersuiker.