Ingrediënten
- 300 gr droge kikkererwten 8 uur in water geweekt
- 2 grote uien
- 2 teentjes knoflook
- 400 gr lamsbout zonder been
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel kaneelpoeder
- zout, zwarte peper
- 4 soeplepels olijfolie
- 2 vleesbouillonblokjes
- 1 blikje tomaatblokjes
- 2 takjes munt
Bereidingswijze:
- Snipper de uien en de knoflook en snijd het lamsvlees in grove stukken.
- Roer de paprikapoeder, komijn, kaneelpoeder, zout en peper in een kommetje door elkaar.
- Laat de kikkererwten in een vergiet uitlekken.
- Verhit de olie in een braadpan en bak het lamsvlees in 3-4 minuten bruin.
- Schep de ui, de knoflook en het kruidenmengsel erdoor en bak ze 2 minuten zachtjes mee. Verkruimel de bouillontabletten erboven en schep er de kikkererwten, de tomaatblokjes met vocht en 1/2 liter water bij.
- Breng het geheel aan de kook en kook de kikkererwten, met het deksel schuin op de pan, in 1 1/2 uur zachtjes gaar; ze moeten wel stevig blijven.
- Hak de muntblaadjes fijn en voeg ze op het laatste moment toe. Breng op smaak met zout en peper en serveer met rijst of brood.