Ingrediënten
- 1,5 kg kalfsschenkel
- 1 fijngesneden grote ui
- 1 teentje knoflook
- 5 cl olie
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel gember
- 1/4 theelepel peper
- 1/4 theelepel nootmuskaat
- 3 kaneelstokjes
- 50 cl water
- Pruimen
- 700g gedroogde pruimen
- 80g boter
- 2 eetlepels oranjebloesemhoning
- 1 kaneelstokje
- 100g geblancheerde en geroosterde amandelen
- Fruit de ui, knoflook en in een steelpan met olie gedurende 5 à 8 minuten.
- Bevochtig met water, breng aan de kook en voeg de kruiden.
- Dek af en laat sudderen tot het vlees gaar is.
- Was de pitloze pruimen en gedroogde pruimen stoom ze gedurende 20 minuten.
- Smelt de boter in een pan op laag vuur. Voeg 4 eetlepels van het saus van het vlees, de pruimen, kaneel en honing toe.
- Roer voorzichtig gedurende een tiental minuten tot de pruimen gekarameliseerd zijn.
- In een schaal, schik het vlees en de pruimen gevuld met amandelen.
- Meng het saus van het vlees met die van de pruimen en zeef het.
- Besprenkel hiermee het vlees. Serveer warm.