Ingrediënten

  • 1,5 kg kalfsschenkel
  • 1 fijngesneden grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 5 cl olie
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel gember
  • 1/4 theelepel peper
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • 3 kaneelstokjes
  • 50 cl water
  • Pruimen
  • 700g gedroogde pruimen
  • 80g boter
  • 2 eetlepels oranjebloesemhoning
  • 1 kaneelstokje
  • 100g geblancheerde en geroosterde amandelen
  1. Fruit de ui, knoflook en in een steelpan met olie gedurende 5 à 8 minuten.
  2. Bevochtig met water, breng aan de kook en voeg de kruiden.
  3. Dek af en laat sudderen tot het vlees gaar is.
  4. Was de pitloze pruimen en gedroogde pruimen stoom ze gedurende 20 minuten.
  5. Smelt de boter in een pan op laag vuur. Voeg 4 eetlepels van het saus van het vlees, de pruimen, kaneel en honing toe.
  6. Roer voorzichtig gedurende een tiental minuten tot de pruimen gekarameliseerd zijn.
  7. In een schaal, schik het vlees en de pruimen gevuld met amandelen.
  8. Meng het saus van het vlees met die van de pruimen en zeef het.
  9. Besprenkel hiermee het vlees. Serveer warm.