Voor 2 personen:
- 1½ eetlepel olijfolie
- Een halve tomaat
- Een snuf fijngemalen chilivlokken
- 200 gram lamsgehakt
- 1 eetlepel tapenade van zongedroogde tomaten
- Zeezout
- 2 tenen knoflook
- ½ theelepel mild paprikapoeder
- 2 bloemtortilla’s
- ½ theelepel komijnpoeder
- 1 klein handje muntblaadjes
- ¼ theelepel kaneel
- 1 klein handje peterselieblaadjes
- Citroen
- Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Verhit ondertussen 1 eetlepel olie in een grote koekenpan op hoog vuur. Doe het gehakt erin en roer goed.
- Pel de knoflook en pers hem boven het vlees. Voeg het paprikapoeder, de komijn, kaneel en zout naar smaak toe. Knijp een halve citroen erboven uit en roerbak het geheel 3-4 minuten, tot het gehakt gaar en goudbruin is. Neem de pan van het vuur en zet opzij.
- Haal de zaadjes uit de halve tomaat en snijd het vruchtvlees fijn. Doe de tomaat bij het gehakt en voeg de tapenade van zongedroogde tomaten toe. Meng goed.
- Leg de tortilla’s op een grillrooster en bestrijk ze met de rest van de olie. Verdeel het kruidige lamsgehakt over de tortilla’s en zet ze dan 1-2 minuten onder de grill, tot de randen omkrullen.
- Hak ondertussen de kruiden fijn en snijd de overgebleven halve citroen in vieren. Strooi voor het opdienen wat tuinkruiden en chilivlokken over de lahmacun en serveer de partjes citroen erbij.