• 4 zo groot mogelijke artisjok-bodems
  • 250 g lam- of rundergehakt
  • 1 eetlepel boter
  • Zout, peper
  • 4 tomaten
  • 1 ui
  • sap van 2 citroenen
  • 100 g geraspte kaas
  • 1 knoflookteen
  • 1 eigeel

 

  1. Artisjok bodem in zoutwater met het toegevoegde citroensap 30 min. koken laten, daarna afdruipen.
  2. Bakoven op 200 C voorverhitten.
  3. Het boter in een pan smelten, de klein gesneden ui in de pan doen en goudgeel braden.
  4. Gehakt, tomaten in kleine stukjes, zout en peper toevoegen en alles samen nog 10 min. verder laten garen.
  5. Een bakblad met boter en knoflookteen uitstrijken.
  6. De artisjok-bodems erop leggen en met het gehaktmassa vullen, het geroerde eigeel over de artisjokkengieten, met kaas bestrooien en alles in de bakoven 10 min. bakken.