- 4 zo groot mogelijke artisjok-bodems
- 250 g lam- of rundergehakt
- 1 eetlepel boter
- Zout, peper
- 4 tomaten
- 1 ui
- sap van 2 citroenen
- 100 g geraspte kaas
- 1 knoflookteen
- 1 eigeel
- Artisjok bodem in zoutwater met het toegevoegde citroensap 30 min. koken laten, daarna afdruipen.
- Bakoven op 200 C voorverhitten.
- Het boter in een pan smelten, de klein gesneden ui in de pan doen en goudgeel braden.
- Gehakt, tomaten in kleine stukjes, zout en peper toevoegen en alles samen nog 10 min. verder laten garen.
- Een bakblad met boter en knoflookteen uitstrijken.
- De artisjok-bodems erop leggen en met het gehaktmassa vullen, het geroerde eigeel over de artisjokkengieten, met kaas bestrooien en alles in de bakoven 10 min. bakken.