- 4 Aubergines
- 1-2 middelgrote uien
- 250 g gehakt van rund of lam
- 2 tomaten
- 3 eetlepels boter
- zout, peper
- De aubergines wassen en schillen op een zodanige manier dat er op elke aubergine 4 geschilde en 4ongeschilde verticale strepen ontstaan.
- In vingerdikke schijven snijden met zout bestrooien en iets laten rusten.
- In de tussentijd boter in de pan laten, de geschilde , geraspte uien en de geschilde, geraspte tomatentoevoegen.
- Hakvlees erbij mengen, zout en peper afproeven en het alles max. 5 minuten garen.
- Bakoven op 180 graden verhitten.
- De aubergine-schijven onder koud water afspoelen en met keukenrol afdrogen.
- In een geboterde grotere pan nu een laag met aubergines leggen vervolgens een laag van het gehaktmengseldan weer een laag aubergines enz.
- totdat alles verbruikt is , zorgt u er voor dat de laatste laag een gehaktmengsel is.
- 1,5 kop water toevoegen en alles 25 minuten in de bakoven garen.