- 6 paprika
- 250 g gehakt van lam of rund
- 2 uien
- 2 tomaten of 2 eetlepels tomatenpuree
- 0,5 kop rijst
- 0,5 bos Dille
- 0,5 bos peterselie
- 1 theelepel verse muntblad
- Zout, peper
- 3 Eetlepels olijfolie
- Uit het gehakt, versnipperde uien, versnipperde tomaten (of 1 eetl. tomatenpuree), de rijst, gehakte peterselie,
- dille, muntblad, zout, peper en 2 eetlepels olijfolie een smeuige massa kneden.
- De paprika wassen en 1 cm onder de steel een deksel afschnijden,
- de kern eruit halen en goed uitspoelen,
- met het gehaktmengsel opvullen,
- Paprika deksel er weer opzetten.
- De gevulde paprika met de deksel naar boven in een pan zetten,
- olie en 1,5 kop zoutwater waarin de tweede eetlepel tomatenpuree opgelost is, toevoegen.
- Op een middelmatige hitte 25 minuten garen.