Ingrediënten

  • 2 kopjes (450 gram) gele linzenerwten
  • 1 theelepel vers geplukte knoflook
  • 3 eetlepels plantaardige olie of 3 eetlepels ghee
  • 1/2 kop (120 ml) tomatenpuree
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 2 liter water
  • 1 theelepel zout
  • ¼ theelepel cayennepeper
  • ½ -1 citroen

BEREIDINGSWIJZE

Zoek eerst de droge erwten en verwijder alle voorwerpen of kleine steentjes die je vindt. Spoel ze 4 keer af met warm water. Doe de erwten in een pan met water en laat ze koken. Laat sudderen tot de bonen of linzen heel zacht zijn (ca 30 minuten).

Bak in een kleine koekenpan de knoflook in olie licht goudbruin. Voeg vervolgens het korianderpoeder en de cayennepeper met de knoflook toe en bak dit 10 seconden mee.

Voeg het dan toe aan de erwtjes met de rest van de ingrediënten. Laat nog 5 minuten sudderen. Haal het van het vuur en serveer het.

Voeg naar smaak uitgeperste citroen toe en serveer warm met naan.