Shami-kebab is een populaire Afghaanse variant van kebab. Ze worden vaak gegarneerd met citroensap en / of gesneden rauwe uien, en kunnen worden gegeten met chutney gemaakt van munt of koriander.

BENODIGDHEDEN

  • 500 gram kalfsvlees rood
  • 2 medium gekookte aardappelen
  • 2 eieren (goed geklopt)
  • 4 eetlepels paneermeel (nodig voor coating)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 middelgrote ui (gehakt)
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel zout (naar smaak)
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 3½ kopje water
  • Olie om in te bakken

BEREIDINGSWIJZE

Bak het vlees in een snelkookpan met een half kopje olie, ui, 2 teentjes knoflook en een theelepel zout.

Voeg 3 kopjes water toe in de snelkookpan en kook met het gewicht op hoog vuur, laat het 1 keer fluiten en zet dan het vuur lager en kook gedurende 25-30 minuten.

 

Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur. Maal vervolgens het vlees met een blender tot een fijne pasta. Vermijd het gebruik van water.

Neem 2 gekookte aardappelen, 2 eieren, zwarte peper, paneermeel en zout en maal tot een fijne pasta.

Meng beide pasta’s met 2 eieren goed met je handen.

Neem een kleine hoeveelheid mengsel en rol het heen en weer tussen je handen en het werkoppervlak om een touw te vormen van ongeveer 1 voet lang en ¾-inch in diameter.

Verhit de olie en frituur de spiesen goudbruin en licht knapperig.

Serveer warm met saus of chutney.