De Iraanse keuken is groot en divers. Vanuit alle regio’s komen honderden verschillende gerechten, met elk hun eigen specialiteit. De basis van deze keuken bestaat uit typische Iraanse producten, zoals vlees en rijst. Daarnaast is ook het zoetwaar erg populair in Iran en kenmerken ze zich met hun variatie aan brood en dranken. Chelo Kebab is het nationale gerecht van Iran. Een aantal andere befaamde gerechten uit dit land zijn Aash, Plov, Köfte en Khoresht.
Jooje Kabab
admin2022-09-21T14:33:34+01:004 Porties Ingrediënten: 1 kip, 1 kg 1/2 kopje extra [...]
Kabab Barg
admin2022-09-21T14:33:38+01:004 Porties Ingrediënten: 800 gram lamsvlees zonder been 1/2 kopje [...]
Shirin Polow
admin2022-09-21T14:33:42+01:004 Porties Ingrediënten: 500 gram basmati of langkorrelige rijst 800 [...]
Salade-e Shiraz
admin2022-09-21T14:28:25+01:004 Porties Ingrediënten: 4 middelgrote tomaten 2 kleine komkommers 1 [...]
Khoresht Ghormeh Sabzii
admin2021-01-24T10:29:09+01:00Khoresht Ghormeh Sabzii – Iraanse gerecht met lamsvlees en spinazie [...]
Mirza Ghasemi
admin2021-01-24T10:29:05+01:00Mirza Ghasemi – Iraanse aubergine gerecht Mirza Ghasemi [...]
Ash Reshteh
admin2021-01-24T10:29:01+01:00Ash Reshteh – Traditionele Perzische soep Ash Reshteh [...]
Motanjen khoreshe
admin2021-01-24T10:28:56+01:00Motanjen khoreshe – Perzische vleesballetjes met vruchten Motanjen khoreshe [...]