BENODIGHEDEN

3 Grote Aubergine`s
1 Hele Knoflook
1 Blik Tomatenblokjes
1 Blikje Tomatenpuree
4 Eieren
1 TL Peper/Chilipoeder
1 ET Zout
Olie/olijfolie

Voorbereiding

  • Verwarm de oven op 300 graden Celsius (elektrische). Doe de aubergine`s ±30 min in de oven, zodat de schil hard word en de binnenkant zacht.
  • Snijd de knoflook fijn of in reepjes/blokjes.
  • Voeg het blikje tomatenblokjes en de tomatenpuree samen in een bakje en roer het tot een geheel.

Bereidingswijze

  1. Snijd de aubergine in vier stukjes over de lengte en haal het velletje eraf met een lepel. De velletjes zijn niet meer van toepassing. Doe de aubergine in een een vergiet en laat dit uitdruppelen.
  2. Bak de knoflook met ±100ml olie (net niet goudachtig) Voeg vervolgens de tomaten toe en laat dit een aantal minuten sudderen totdat al het vocht er uit is.
  3. Voeg vervolgens de aubergine toe in de tomatenpuree en roer dit goed tot een geheel, voeg de peper en zout toe. Laat dit ±3 min sudderen totdat de olie naar boven komt.
    Voeg vervolgens de eieren toe en roer goed tot een geheel. Laat dit vervolgens een aantal minuten garen en
  4. klaar is je heerlijke Perzische Mirza Ghasemi.