Benodigdheden 

  • 450 gram basmati rijst (3 koppen)
  • 1.5 liter water
  • Zout
  • 0.5 dl zonnebloem olie
  • 1 theelepel gemalen komijn of heel komijnzaad

BEREIDINGSWIJZE

Spoel de rijdt een paar keer tot het water helder blijft. Week de rijst in vers water minstens een half uur , bij voorkeur langer. Breng 1.5 liter water aan de kook en voeg de zout toe. Laat de rijst uitlekker en doe het in de kokende water. Kok de rijst 2 a 3 minuten. Laat de rijst uitlekken in een grote zeef of groot vergriet en schep hem dan terug in de pan. Meng de olie en 0,75 dl water de specerijen en zout en giet het mengsel over de rijst. Schep voorzichtig de rijst om. Zet de pan op een lage vuur aan en laat het stomen voor zeker 45 minuten. De rijst is klaar als het de korrel heel zacht is.