INGREDIENTEN

  • 300 gram witte Afghaanse rijst
  • 200 gram Gedroogde sinaasappel schil
  • Safraan
  • 200 gram suiker
  • Rozenwater 30 ml
  • Kardemom
  • Geschaafde amandelen voor garnering (optioneel)

Voor de kip

  • 5 drumsticks
  • 2 middelgrote uien
  • Gedroogde knoflook
  • Paprika poeder
  • Zonnebloem olie
  • Gemalen koriander poeder
  • Zwarte peper
  • Zout
  • Kurkumma  ( alle bovenstaande kruiden 1 koffie lepel
  • Tomaten puree , eet lepel
  • Channa dal 200 gram
  • 200 ml water

Bereidingswijze

Bereid de rijst voor zoals de recept voor Afghaanse Chalauw omschrijving. Kook in een aparte pan de gedroogde sinaasappel schil, laat het koken en giet het 2x af zodat de bittere smaak weg gaat. Doe de sinasschil terug in de pan en voeg de suiker, kardemom, rozenwater en saffraan toe. Laat het op een zachte vuurtje aan totdat al het vocht is opgenomen. Wanneer de rijst is klaar is voeg je 1/3 van de rijst toe aan de sinaasappel mengsel. Schep eerst de witte rijst en vervolgens de sinaasappel rijst erbovenop.

Kim drumstick in een pittige sausje

Verhit eerst de olie in de pan, voeg de versnipperde uien toe en laat het goudbruin worden. Was de kip goed en voeg het toe in de pan, laat de kip goudbruin worden en voeg alle kruiden toe. Blijf goed roeren en voeg de tomaten puree toe en blus het af met water. Laat het zeker 20 minuten op een lage vuur koken, als laatste stap voeg je de channa dal toe. De saus wordt dikker en je ziet een olie laagje verschijnen, dat is een teken dat het klaar is!