INGREDIENTEN

  • 1l melk
  • 100g suiker
  • 3 eetlepels maizena
  • 1 theelepel kardemom
  • 1 eetlepel rozenwater
  • 100g ongezouten pistaches, grofgehakt of gemalen

 

 

BEREIDINGSWIJZE

  • Verhit een ruime pan met 1 liter melk op een middelhoog vuurtje.
  • Wanneer de melk opwarmt voeg je de suiker toe.
  • Roer de melk goed met de suiker met behulp van een garde en zet het vuur wat lager. Blijf roeren omdat het snel kan aanbranden
  • Ondertussen neem je een kom erbij en giet je hierin de 80ml melk. Deze hoef je niet op te warmen.
  • Voeg de 3 eetlepels maizena toe aan de melk in je kom. Roer deze met een garde totdat de maizena opgelost is. Bij het begin zul je merken dat de maizena wat harder wordt maar je dient hier gewoon verder te roeren, dan merk je dat het snel zal oplossen in de melk.
  • Giet nu al roerend de mix toe aan de melk in je pan.
  • Blijf continu roeren met behulp van een garde gedurende 10min of totdat het wat dikker wordt. Dit doe je op een middelhoog vuurtje.
  • Voeg vervolgens de rozenwater of oranjebloesemwater en de kardemom. Roer dit samen voor 3 à 4min met een garde.
  • Giet vervolgens je mengsel in glazen of in een schaal.
  • Laat de Ferni eerst op kamertemperatuur komen. Dek ze dan vervolgens af met een plastiek folie en laat ze voor minimum 6uur in de koelkast.
  • Bij het serveren werk je het af met grofgehakte of gemalen pistaches.
  • Nooshe jan!