BENODIGHEDEN

  • 750 gr bloem
  • 2 eetlepel bakpoeder
  • 1 zakje gist
  • 350 gram suiker
  • Thee lepel kardemom
  • 1,7 dl zonnebloem olie
  • 1.7 dl warm water
  • 1 losgeklopt ei
  • 1 eetlepel yoghurt
  • Nigella zaadjes
  • Sesamzaad

BEREIDINGSWIJZE

Meng de bloem met het bakpoeder de gist en kardemom. Verwarm de olie in een pannetje, doe de bloem erbij en roer een paar minuten. Roer de suiker door het warme water en roer het suikerwater geleidelijk door de bloem. Doe dan het losgeklopte ei en de yoghurt bij, meng goed en kneed de massa in ongeveer 5 minuten tot een tamelijk zachte deeg. Laat het op een warm plek voor ongeveer een uur rusten. Verwarm de oven op 180 graden. Verdeel het deeg in twee porties en rol die op een met bloem bestoven werkvlak uit tot twee ronde plakken. Het deeg her en der en bestrooi het met de nigella en sesam zaadjes. Doe het voor ongeveer 20 tot 30 minuten in de oven.