INGREDIENTEN

  • 1 kip, 1 kg
  • 1/2 kopje extra vergine olijfolie
  • 2 grote uien, geraspt
  • 4 middelgrote tomaten
  • 2 eetlepels vers limoensap
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel zwarte peper
  • 1/4 theelepel saffraan

BEREIDINGSWIJZE

Bereid de marinade voor: meng olijfolie, geraspte uien, saffraan, zout, zwarte peper en limoensap. Was en snijd de kip in kleine stukjes, verwijder dan het vel. Marineer een nacht (of in ieder geval enkele uren) in de koelkast. De container moet worden afgedekt.

Rijg de kip aan lange, dunne metalen spiesen. Rijg de poot- en dijstukken, vleugels en borststukken apart in, aangezien de borst iets minder kooktijd nodig heeft. Rijg ook hele tomaten apart op een andere spies. Bestrijk met marinade. Barbecue ongeveer 5-10 minuten aan elke kant, regelmatig keren. Joojeh Kabab kan ook in de oven worden bereid. Bereid de kip zoals hiervoor, verwarm de grill voor op hoge temperatuur en plaats hem net onder de grill, keer opnieuw regelmatig.