Benodigdheden

  • 1-2 el zonnebloemolie
  • 2 grote uien, fijngehakt
  • 4 teentjes knoflook, gehakt
  • 2 tl kurkuma
  • 2 tl komijn
  • ½ tl kaneel
  • 2 rode pepers, ontpit en in plakjes
  • 500g passata
  • 1 groentebouillon
  • 175gedroogde groene linzen
  • 2 wortels, in kleine stukjes gesneden
  • 1 zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden
  • 5 stengels bleekselderij, in kleine stukjes gesneden
  • ⅔ klein pakje koriander, enkele takjes achtergehouden, de rest fijngehakt
  • 1 citroen, in 4 partjes gesneden, om te serveren

 

Bereidingswijze

1.Verhit de olie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur en fruit de uien en knoflook tot ze zacht beginnen te worden. Voeg de kruiden en chili toe, roer even en giet dan de passata en bouillon erbij. Voeg de linzen, wortelen, zoete aardappel en bleekselderij toe en breng aan de kook.

 

2.Dek de pan af en laat 30 minuten sudderen, kook dan onafgedekt nog 5-10 minuten tot de groenten en linzen gaar zijn. Roer de gehakte koriander erdoor en serveer in kommen met partjes citroen om erover uit te knijpen en bestrooi met de achtergehouden koriander.