Zaalouk is een waanzinnig lekker auberginegerecht uit Marokko. Het wordt meestal gebruikt als dip of salade, maar als je het eenmaal hebt geproefd, wil je het bij alles eten!

De aubergine wordt vergezeld van tomaten, knoflook, warme specerijen, verse kruiden en een royale hoeveelheid olijfolie. Dit is een van die gerechten met slechts een paar eenvoudige ingrediënten die op de een of andere manier samenkomen om magie te creëren.

Ingrediënten

  • Olijfolie – naar smaak
  • 3 Aubergines
  • Verse tomaten & tomatenpuree
  • 4 teentjes knoflook
  • Verse Kruiden – koriander en peterselie
  • Specerijen – gerookte paprika, komijn, cayennepeper (optioneel)
  • Citroensap

Bereidingswijze

Deze methode is vrij eenvoudig. Verhit olijfolie in een pan en voeg gepelde en in stukjes gesneden aubergine toe samen met tomaten en tomatenpuree, knoflook, kruiden en specerijen. Dek af en laat sudderen, af en toe roerend, tot alles zacht is. Dit duurt ongeveer 25-30 minuten.

Eenmaal gekookt, pureer je het mengsel met een aardappelstamper. Laat onafgedekt sudderen om een deel van de vloeistof te laten koken, totdat de zaalouk gaar is tot de gewenste consistentie.

Roer er wat vers citroensap door en proef en pas aan voor zout.