Ingrediënten

  • 250 gram couscous
  • 4 trostomaten
  • een halve komkommer
  • 1 bos lente-uitjes, in plakjes
  • 2 x 20g pakjes verse peterselie
  • geraspte schil van een citroen
  • 6 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • 1 geperst teentje knoflook

Bereidingswijze

  • Bereid de couscous: Doe de couscous in een grote kom. Giet het kokende water of bouillon erover en roer. Dek af met een bord of huishoudfolie en laat 5 minuten staan tot al het vocht is opgenomen. Scheid de korrels door ze met een vork grof te maken.
  • Snijd de trostomaten en de komkommer fijn. Snijd de lente-uitjes en hak de peterselie fijn, voeg alles toe aan de couscous met de geraspte schil van een citroen.

Klop de olijfolie, het citroensap en de knoflook met veel kruiden en sprenkel over de couscous. Meng goed en serveer met wat gegrilde vis, vlees of kip.