Menemen is een traditioneel Turks gerecht dat gezond en briljant is voor brunch, lunch of avondeten. Serveer met warm pitabrood voor het opscheppen van de heerlijke saus en vloeibare eierdooiers.

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 2 uien, in plakjes
  • 1 rode of groene paprika, gehalveerd, ontpit en in plakjes
  • 1-2 rode pepers, ontpit en in plakjes
  • 400 g tomatenblokjes uit blik
  • 1-2 tl basterdsuiker
  • 4 eieren
  • klein bosje peterselie, grof gehakt
  • 6 eetlepels dikke, romige yoghurt
  • 2 teentjes knoflook, geperst

Bereidingswijze

  • Verhit de olie in een koekenpan met dikke bodem. Roer de uien, paprika en pepers erdoor. Kook tot ze zacht beginnen te worden. Voeg de tomaten en suiker toe en meng goed. Kook tot de vloeistof is verminderd, breng op smaak.
  • Maak met een houten lepel 4 holten in het tomatenmengsel en breek de eieren erin. Dek de pan af en kook de eieren op laag vuur tot ze net gestold zijn.
  • Klop de yoghurt los met de knoflook en breng op smaak. Bestrooi de menemen met peterselie en serveer uit de koekenpan met een klodder knoflookyoghurt.