BENODIGDHEDEN

160g Medium griesmeel

130 gram basterdsuiker

1 Natuuryoghurt

1 theelepel vanillepoeder

1 el Plantaardige olie

1 theelepel bakpoeder

100g Suiker

200 ml water

2 peulen Kardemom

1 el Citroensap

Geplette pistachenoten

BEREIDINGSWIJZE

Meng het griesmeel, de basterdsuiker, de vanille, de gist, voeg dan de olie toe, meng met je handen, voeg de yoghurt toe en meng goed met een houten lepel. Giet het mengsel in een beboterde vorm en laat een uur staan.

Bak in een voorverwarmde oven op 150 ° C gedurende ongeveer 35 minuten, tot een mooie gouden kleur.

Bereiding van de stroop

Bereid de siroop door de 200 ml water, de 100 g suiker, de 2 kardemompeulen en een eetlepel te mengen. citroensap in een pan en breng aan de kook. Zodra het kookt, zet je het vuur lager en laat je het 5 minuten koken. Zet het vuur uit en laat afkoelen. Snijd na 35 minuten koken, uit de oven, de Basboussa in kleine vierkantjes in de vorm en besprenkel deze volledig met de koude siroop. Bestrooi vervolgens met pistache en laat minstens 2 uur staan voordat je de vierkanten uit de vorm haalt.

Eenmaal uit de vorm, strooi je verse Basboussa met geplette pistachenoten en serveer je deze kleine wondertjes aan je gasten! Eet smakelijk !