Sholeh Zard heeft een grote reputatie in de Iraanse cultuur. Zowel toeristen als de lokale bevolking waarderen de smaken van dit beroemde recept en aarzelen niet om er misbruik van te maken. Laten we in dit artikel wat meer te weten komen over dit beroemde dessert.

 

Benodigdheden

250 gram witte rijst

500g Suiker

125g Boter

1 theelepel Saffraan

2 theelepels Rozenwater

2 theelepels geschaafde amandelen

2L water

BEREIDINGSWIJZE

Was de rijst grondig om al het zetmeel te verwijderen.

Kook de rijst ongeveer 35 minuten in 2L water.

Voeg de suiker toe en kook, onder voortdurend roeren, gedurende 15 minuten. Voeg het saffraanpoeder toe, opgelost in een beetje heet water.

Voeg de boter, amandelschilfers en rozenwater toe en kook 40 minuten op laag vuur, af en toe roerend tot een puddingachtige consistentie is bereikt. Giet het mengsel in rammequins of een diepe schaal en garneer met pistachenoten of amandelen en kaneel.

Laat het rusten in de koelkast en serveer gekoeld.