De meeste gerechten uit de Marokkaanse keuken hebben couscous als basisonderdeel. Een volledige maaltijd bevat vaak de tajineschotel. Verschillende vleessoorten worden aan de gerechten toegevoegd, met lam als de meest gebruikte vleessoort. Met name kruiden en specerijen vindt u in de Marokkaanse keuken, omdat hun gerechten hier vaak zeer rijk aan zijn. Zo gebruiken ze veel komijn, kaneel en gember, met Râs al Hânout als bekendste kruidenmengsel. Ook wordt veel gekookt met citroen en olijfolie. Couscous is het nationale gerecht van Marokko. Andere typisch Marokkaanse gerechten zijn Tajineschotel, Briouettes, Harira en Bastilla.
Marokkaans gekruide bloemkool-amandelsoep
admin2023-03-20T12:01:28+01:00Ingrediënten 1 grote bloemkool 2 el olijfolie ½ tl elk [...]
Tabouleh salade
admin2023-03-20T11:49:28+01:00Ingrediënten 250 gram couscous 4 trostomaten een halve komkommer 1 [...]
Harrira soep
admin2023-03-20T11:49:34+01:00Benodigdheden 1-2 el zonnebloemolie 2 grote uien, fijngehakt 4 teentjes [...]