• Ingrediënten
    • 1 kg lamsgehakt
    • 2 uien, grof geraspt
    • 1 knoflookbol, in teentjes gebroken en fijngehakt of geraspt
    • 6 eetlepels garam masala
    • bosje koriander, gehakt (optioneel)
    • 1 el chilisaus, plus extra om te serveren
    • Serveren
    • 8 pitabroodjes
    • 4 tomaten, gehalveerd en in plakjes
    • een halve rode kool, gesnipperd
    • 1 rode ui, in plakjes (optioneel)
    • kleine pot yoghurt

    bereidingswijze

    • Doe het gehakt in een grote kom (gebruik een schone afwaskom als je niets hebt dat groot genoeg is) met alle andere burgeringrediënten en een flinke snuf zout. Stroop je mouwen op, steek je handen in de mix en kneed alles door je vingers tot het volledig gemengd is. Klop de mix in 16 kleine hamburgers. Deze kunnen nu maximaal 1 maand worden ingevroren of tot een dag van tevoren worden gekoeld.
    • Om te koken, verwarm je de grill op de hoogste stand en leg je de hamburgers in een enkele laag op een bakplaat (mogelijk moet je dit in porties doen, afhankelijk van hoe groot je bakplaat is). Grill op de hoogste plank gedurende 5-6 minuten aan elke kant tot ze bruin en gaar zijn. Stapel hamburgers op een schaal en serveer met alle garnering, zodat iedereen zijn eigen sandwich kan samenstellen.