Serveer een pot basmatirijst op smaak gebracht met kaneel, munt en abrikoos, bezaaid met mals lamsvlees

Ingrediënten

  • klein handje pijnboompitjes of amandelschilfers
  • 1 el olijfolie
  • 1 grote ui, gehalveerd en in plakjes
  • 2 kaneelstokjes, in tweeën gebroken
  • 500 g magere lamsnekfilet, in blokjes
  • 250 gram basmatirijst
  • 1 blokje lams- of groentebouillon
  • 12 kant-en-klare gedroogde abrikozen
  • handvol verse muntblaadjes, grof gehakt

Bereidingswijze

  • Bak de pijnboompitten of amandelen in een grote pan droog tot ze licht geroosterd zijn en stort ze op een bord. Voeg de olie toe aan de pan en fruit de ui en kaneel samen tot ze goudbruin beginnen te worden. Zet het vuur hoger, roer het lamsvlees erdoor, bak tot het vlees van kleur verandert, voeg dan de rijst toe en laat 1 min. al roerend bakken.
  • Giet 500 ml kokend water erbij, verkruimel het bouillonblokje erdoor, voeg de abrikozen toe en breng op smaak. Zet het vuur laag, dek af en laat 12 minuten sudderen tot de rijst zacht is en de bouillon is opgenomen. Roer de pijnboompitten en munt erdoor en serveer.