Verse sperziebonen gekookt in olijfolie en geserveerd op kamertemperatuur met een vleugje verse citroen zijn een perfecte meze of bijgerecht bij gegrild voedsel.

Ingrediënten

  • ½ kg sperziebonen gewassen, bijgesneden en in stukken van ongeveer 5 cm gesneden
  • 2 grote vleestomaten fijngesneden
  • 1 grote ui gepeld en in halve maantjes gesneden
  • 1 groene paprika peper ontpit & grof gehakt in grote stukken (optioneel)
  • 3 el olijfolie
  • 4 teentjes knoflook gepeld en in dunne plakjes gesneden
  • ¼ tl suiker
  • zout en peper om op smaak te brengen
  • 1 schijfje citroen om te garneren

Bereidingswijze

  • Doe de olijfolie in een grote pan en verwarm zachtjes.
  • Voeg nu je ui en paprika toe.
  • Bak ongeveer 5 minuten tot de ui en paprika zacht beginnen te worden.
  • Voeg nu je sperziebonen, zout en peper toe.
  • Roer rond tot de bonen bedekt zijn met olie en ze vermengd zijn met de paprika en uien.
  • Voeg nu je gehakte tomaat, suiker en gesneden knoflook toe en roer die er ook door.
  • Kook wat water en voeg net genoeg heet water toe om je bonen te bedekken.
  • Breng het geheel aan de kook en laat het dan sudderen en dek af.
  • Laat 25-30 minuten sudderen tot je bonen zacht zijn geworden.
  • Haal van het vuur en laat afkoelen alvorens te serveren.
  • Knijp voor elke portie een schijfje vers citroensap over de bovenkant voordat u gaat eten.