Vragen? Bel ons : 085 – 06 04 299

Altijd & 24/7 Bereikbaar

Gratis* & Snelle Verzending

Zonder Uitzondering Scherpste Prijzen

24/7 Bereikbaar

Snelle verzending

Beste Prijzen

Afghaanse Recepten

Afghaanse Recepten2021-01-21T13:56:02+01:00

Borani Kachalu

Borani Kachalu is een gerecht van aardappelen gebakken in een met knoflook en gember doordrenkte tomatensaus. Een romige yoghurt met aromatische gedroogde munt wordt erover gegoten en gedweild met naan. Ingrediënten 1-2 el olijfolie 1/2 tl vers gehakte knoflook 1/2 tl vers gehakte gember 1/2 kop (8 eetlepels) tomatensaus/passata of geplette tomaten uit blik 1 pond fingerling-aardappelen, in schijven van 1/8 inch dik gesneden 1/8 tl kurkumapoeder 1/8 tl cayennepeper (voeg toe tot 1/4 tl als je wilt) 3/4 kop [...]

september 21st, 2022|

Shour Nakhod (Kikkererwten Met Muntsaus)

Ingrediënten 2 kopjes kikkererwten 1,7 liter water ½ afgestreken theelepel zout Gekookte Aardappelen 2 el water om te verdunnen (voor dressing) ½ tl zout (voor dressing) 1 grote tak munt, fijngehakt (voor dressing) 2 snufjes rode peper (voor dressing) 4 el witte wijnazijn (voor dressing) Week de kikkererwten enkele uren of een nacht in het water. Doe de kikkererwten met hun weekvocht in een kom en voeg zout toe. Breng aan de kook en schep eventueel schuim af. Kook gedurende [...]

september 21st, 2022|

Linzen Soep

Ingrediënten 2 kopjes (450 gram) gele linzenerwten 1 theelepel vers geplukte knoflook 3 eetlepels plantaardige olie of 3 eetlepels ghee 1/2 kop (120 ml) tomatenpuree 1 theelepel korianderpoeder 2 liter water 1 theelepel zout ¼ theelepel cayennepeper ½ -1 citroen Zoek eerst de droge erwten en verwijder alle voorwerpen of kleine steentjes die je vindt. Spoel ze 4 keer af met warm water. Doe de erwten in een pan met water en laat ze koken. Laat sudderen tot de bonen [...]

september 21st, 2022|

Shami kebab

Shami kebab is een populaire Afghaanse variëteit aan kebab. Ze worden vaak gegarneerd met citroensap en/of gesneden rauwe uien, en kunnen worden gegeten met chutney gemaakt van munt of koriander. Ingrediënten 500 gram kalfsvlees rood vlees 2 middelgrote gekookte aardappelen 2 eieren (goed losgeklopt) 4 eetlepels paneermeel (nodig voor coating) 2 teentjes knoflook 1 middelgrote ui (gesnipperd) 1 theelepel zwarte peper 1 theelepel zout (naar smaak) 1 theelepel korianderpoeder 3½ kopjes water Olie om in te bakken   Bak het [...]

september 21st, 2022|

Kulche Birinjee

3/4 kop boter (1 1/2 stokjes), verzacht tot kamertemperatuur 3/4 kop suiker 2 eiwitten 2 kopjes witte rijstmeel 1/2 theel. gemalen kardemom 1/4 kop grof gehakte pistachenoten 1/4 kop gepelde hele pistachenoten Verwarm de oven voor op 350 graden. Klop boter en suiker met een elektrische mixer licht en romig. Voeg de eiwitten toe en mix tot een glad beslag. Voeg geleidelijk de rijstmeel, kardemom en pistachenoten toe. Goed mengen. Schep een eetlepel deeg op en leg op een bakplaat [...]

september 21st, 2022|

Kecheri Qoroot

Benodigheden: 225 gr kortkorrelig rijst 50 gram mungbonen 0,75 dl olie 4,25 dl yoghurt 2 eetlepels Iraanse kashk 2 tenen knoflook Rode peper en zout 2 theelepels gedroogde munt. Was de rijst en de mungbonen. Kook de bonen in ruim water gaar, doe dan de rijst erbij en zoveel water dat alles 5 cm onder staat. Voeg de olie en een theelepel zout toe, roer, breng aan de kook. Laat alles op matig tot laag vuur koken totdat de rijst [...]

april 15th, 2022|

Afghaanse Kofta

Benodigheden: 450 gr runder of lamsgehakt 1 uit, heel fijn gehakt of gemalen 2 tenen knoflook 1 ei 2 theelepels gemalen koriander zaad 1 theelepel zwarte peper 1 theelepel kurkuma 1 eetlepel verse koriander Voor de saus: 0,75 dl zonnebloem olie 2 middelgrote uien, fijn gehakt 1 eetlepel tomaten puree Water Zout Rode of zwarte peper Meng alle ingrediënten voor de gehakt balletjes en kneed het mengel met de hand tot het glad en kleverig is. Rol de balletjes, ze [...]

april 15th, 2022|

Afghaanse rijst (standaard) Challow

Benodigheden: 450 gram basmati rijst (3 koppen) 1.5 liter water Zout 0.5 dl zonnebloem olie 1 theelepel gemalen komijn of heel komijnzaad Spoel de rijdt een paar keer tot het water helder blijft. Week de rijst in vers water minstens een half uur , bij voorkeur langer. Breng 1.5 liter water aan de kook en voeg de zout toe. Laat de rijst uitlekker en doe het in de kokende water. Kok de rijst 2 a 3 minuten. Laat de rijst [...]

april 15th, 2022|

Afghaanse root – Zoete brood

Benodigheden: 750 gr bloem 2 eetlepel bakpoeder 1 zakje gist 350 gram suiker Thee lepel kardemom 1,7 dl zonnebloem olie 1.7 dl warm water 1 losgeklopt ei 1 eetlepel yoghurt Nigella zaadjes Sesamzaad Meng de bloem met het bakpoeder de gist en kardemom. Verwarm de olie in een pannetje, doe de bloem erbij en roer een paar minuten. Roer de suiker door het warme water en roer het suikerwater geleidelijk door de bloem. Doe dan het losgeklopte ei en de [...]

april 15th, 2022|

Zaarda Palauw met kip drumstick in een pittige tomaten saus

Benodigheden:  Voor 2 personen 300 gram witte Afghaanse rijst 200 gram Gedroogde sinaasappel schil Safraan 200 gram suiker Rozenwater 30 ml Kardemom Geschaafde amandelen voor garnering (optioneel) Voor de kip drumstick 5 drumsticks 2 middelgrote uien Gedroogde knoflook Paprika poeder Zonnebloem olie Gemalen koriander poeder Zwarte peper Zout Kurkumma  ( alle bovenstaande kruiden 1 koffie lepel Tomaten puree , eet lepel Channa dal 200 gram 200 ml water Bereidingswijze Bereid de rijst voor zoals de Palau omschrijving. Kook in een [...]

april 15th, 2022|

Creme rol

Ongeveer voor 16/20 cream rolls: Benodigdheden 2 pakjes bladerdeeg Twee zakjes klopfix 4 zakjes vanille suiker / twee theelepels vanille extract 2 eetlepels normaal suiker, Poeder suiker 500 ml verse slagroom 200 gram gemalen pistache Kardemom voor de garnering *Zet je oven van te voren aan op 180 graden, zet een bakplaat klaar met bakpapier. Snij elke bladerdeeg pak in reepjes van 1 cm. Rol twee reepjes per cream roll. Dus plak de 2 reepjes aan elkaar tot een lange [...]

april 15th, 2022|

Qabili Palau

QABILI PALAU: AFGHAANSE RIJST MET WORTEL EN ROZIJN Qabili Palau Ingrediënten : Basmati rijst (Afghaanse rijst) Gemalen kardemom Rozijnen, geweekt 1 tl suiker Wortels Boter Water Zout Olie Bereidingswijze: De rijst moet eerst een paar keer met water gewassen worden (tot het water iets helderder is). Gebruik tijdens het wassen niet teveel je handen, want je maakt dan de rijst korrelig. Laat het daarna in water weken. Dit kan bv. een half uur zijn, dat maakt de rijst [...]

januari 21st, 2021|

Mantu

Mantu  – Afghaanse “dumplings ‘ Bereidingstijd: 75 minuten Aantal personen: 2 Mantu – Afghaanse “dumplings ‘ Ingrediënten: 200 gr rode linzen 2 el olie 4 teentjes knoflook 1½ tl kurkuma 1 tl paprikapoeder 1½ tl gemalen koriander  1½ tl zwarte peper 200 gr tomatenblokjes in blik 600 ml water 5 el Turkse yoghurt 1 tl gedroogde munt peper en zout 3 uien 300 gr gehakt ½ jalapenõ, gesnipperd 5 gr verse koriander 1 pakje wonton deeg velletjes (10cm [...]

januari 20th, 2021|

Bolani

Bolani Bolani: Afghaanse Afghaanse “samosa” Bolani: Afghaanse Afghaanse “samosa” Ingrediënten: voor het deeg: 600 g tarwebloem 200 ml lauwwarm water 1 tl zout 1 el olijfolie voor de vulling: 2 grote preien 2 el olijfolie zout en peper 1 tl chilivlokken verder: olie voor het bakken of frituren Bereiding: Meng de bloem en het zout. Voeg 1 el olijfolie toe. Voeg terwijl je kneedt beetje voor beetje het water toe. Kneed tot het deeg zacht en soepel is. Voeg [...]

januari 20th, 2021|

Badenjan Borani

Badenjan Borani:  Afghaanse Aubergine gerecht Aubergineschotel met yoghurt, bijgerecht, 4 p., Afghanistan Badenjan Borani:  Afghaanse Aubergine gerecht Ingrediënten: 4 middelgrote aubergines zout olie 2 middelgrote uien, fijngesneden 1 groene paprika, zaad verwijderd en in repen gesneden 2 grote rijpe tomaten, ontveld 1/4 tl chilipoeder 1/4 kop water 2 koppen chakah (uitgelekte yoghurt) 2 tenen knoflookoptioneel: 1 tl gemalen koriander gedroogde munt Bereiding: Snijd de aubergines in plakken van 1 cm. Spreid ze uit en bestrooi ze royaal met [...]

januari 20th, 2021|

Kofta

KOFTA:  AFGHAANSE GEHAKTBALLETJES IN SAUS Kofta Ingrediënten: 500 gr gehakt 1 1/2 ui 2 teentjes knoflook 1/2 bosje verse koriander Kurkumapoeder Paprikapoeder Komijnzaad Zout en peper Chilipoeder Tomatensaus/puree (hoeveelheid naar keuze) Handvol gespleten kikkererwten (of meer of minder) Bereidingswijze: Mix in een blender de ui, knoflook en koriander. Doe de helft hiervan in een pan en leg de andere helft opzij. Hetgeen wat in de pan ligt bak je goed en daarna doe je de tomatensaus/puree erbij. Breng [...]

januari 20th, 2021|

Titel

Ga naar de bovenkant